Monday, September 14, 2009

F.R.I.E.N.D.S.T.E.R semakin membosankan!


Masuk tahun ni, sudah 3 tahun Pak ABU menggunakan perkhidmatan website www.friendster.com. Sehingga kini, akaun Pak ABU masih lagi aktif. Cumanya, Pak ABU jarang membukanya. Hal ini tak lain tak bukan adalah disebabkan laman web ini semakin tidak lagi mendapat tempat di hati Pak ABU.

Apakah sebenarnya yang berlaku?

Berdasarkan pemerhatian Pak ABU, antara punca terbesar laman web maya ini tidak lagi digunakan adalah disebabkan oleh persaingan dari rangkaian laman web yang lebih terkini seperti laman mukabuku atau dalam Bahasa Inggerisnya adalah Facebook. Kehadiran mukabuku yang mempunyai pelbagai aplikasi termasuk game-game yang menarik mampu membuatkan penggunanya terhibur.

Selain itu juga, friendster itu sendiri tidak membawa sebarang perubahan malah lebih malang lagi kebanyakan aplikasinya mengambil masa yang begitu lama untuk loading walaupun dengan menggunakan capaian internet yang terlampau laju.

Jadi kesimpulannya, Pak ABU berasa amat kecewa dengan Friendster. Kepada kenalan yang berada di dalam rangkaian tersebut, anda semua tidak perlu berasa gusar dan malu jika masih menggunakan rangkaian tersebut. Pak ABU tidak akan delete akaun Pak ABU. Cuma Pak ABU jarang membukanya sahaja. Harap maklum.

3 comments:

mawaR said...

pak abu umur ko brp? kot-kot ko ada nyatakan dalam blog ko, mintak maap la sebab x perasan.
sekadar bertanya (-_-)

A.B.U said...

umur ak 23 la cik mawar...

gerhanabulan said...

betol2..