Tuesday, December 14, 2010

Kisah yang menyakitkan

Salam...

Dah seminggu Pak ABU tak update blog ni...Pak ABU agak kesibukan sikit menjalani kursus kahwin kepimpinan kat Impian Morib Hotel, Pantai Morib, balik kampung kat Pahang dan mengalami kedemaman yang tak dapat dikawal.

Pergi kursus hari Jumaat, habis hari Ahad. Bergerak balik ke UM dalam kul 11.30am, sampai kul 1pm. -> AZAB!!

Kemudian lepas lunch, kemas2 beg jap, terus cari teksi nak ke stesen bas pekeliling (balik kampung da). Skali jalan menuju ke dataran tutup la pulak. Kata abang teksi tu ada demo pasal kes SYABAS. Tak pasal2 kena ikut jalan jauh. -> memang SYABAS la pendemo2 sekalian. Anda semua memang BANGSAT!

Sesampainya kat Pekeliling dah pukul 2.50pm. 1 hal lagi nak mencari bas setelah sekian abad tak naik bas balik Pahang. Nasib baik dapat bas pukul 3pm. So, tak payah la tunggu lama2 kat situ. -> LEGA

Sampai kat kg, dah lewat petang. Member baik Pak ABU jadi driver hantar ke rumah. Setibenye kat rumah, skali takde sesape. Telefon 1 family, semua tak angkat. Adehhh...camne ni? Lama lepak depan rumah dengan member tu, baru la mak Pak ABU bukak pintu. Wahh..mak aku dah pandai buat Wakenabeb! Seh... -> CHUAK

Cuti 2 hari tu, Pak ABU amik masa untuk rest dan lepak je. Hari Selasa balik KL dah. Even masa singkat, tapi syukur sebab lepas jugak hajat nak balik kg setelah beberapa percubaan sebelum2 ni gagal. Plan balik kg 2 minggu bagai nak mampos. Skali dapat 2 hari je. Kire ok la tu. -> SYUKUR

Selasa dah terpacak kat UM. Balik dengan member. Gerak kul 3.15pm, sampai ngam2 kul 5pm. GILER CEPAT!!! Perjalanan sepatutnye ambik masa 2 jam setengah or 3 jam. Ni tak sampai 2 jam pon. Memang cari nahas. -> CARI PASAL

Malam tu Pak ABU dah mula demam. Teruk gak r kena sampai pitam. Kebetulan si Hazani lepak rumah. So, dalam seminggu tu memang dia je la yg jadi nurse, doktor, ambulans, bibik, drebar etc...sian beliau..pe2 pn TQVM ye Azan.

Sekarang dah bransur pulih. Alhamdulillah... Boleh start berbelog kembali...YEYYYYYYYYYYYYY!!


No comments: