Saturday, December 25, 2010

Rinduku Pada Marion


Lama dah tak dapat khabar berita dari Marion..Entahkan sihat, entahkan tidak...

Rindu pada gurauan melampaunye...(suke sekeh kepala dan cucuk2 pinggang Pak ABU)

Rindu pada kenakalannye...

Rindu pada nasihatnye...(sebab Pak ABU pilih jalan untuk sambung study, so dia la yg jadi kaunselor)

Rindu pada ajaran Bahasa Perancisnye...(dia jadi cikgu tak bertauliah..hehe..)

Rindu pada rokok Marlboronye...(dulu selalu share dengan dia)

Rindu pada lemonade pancakenye...(lempeng lemon dia sedap ooo..)

Last dia balik Malaysia, 2 tahun lepas. Setibanye kat airport, dia terus mesej Pak ABU kata nak jumpa. Plan punya plan, akhirnya dapat gak berjumpa kejap kat Amcorp Mall dan ditemani Ayie.

Marion dah berubah. Dia dah tak smoke. Mukenye jelas nampak tua (hehe...sorry Marion). Dia beria2 nak jumpa Pak ABU sebab lepas dia datang Malaysia ni, dia nak tour 1 dunia sebab dia dah kembali jadi sukarelawan UN semula. Itu tandanya dia takkan datang sini lagi. Owh..APAKAH APAKAH????

Hari last dia di Malaysia, dia nak jumpa Pak ABU sekali lagi. Tapi, disebabkan Pak ABU agak kebizian dengan aktiviti kolej, so, tak dapat jumpa. Sedih bunyi ayatnye..huhu...

Kini, dah penghujung 2010..2011 bakal menjelma..Marion hilang tanpa khabar berita.

Hari ni, bile Pak ABU check e-mail, ada 1 e-mail daripada Marion di bahagian spam. 


Pak ABU tersangat2 lah happy.

Bila dibaca...


Salah orang...KURANG AJAR! SILAKA! DASAR SPAM!

Hancur hati...punah segala harapan Pak ABU..

Adoih...ni la terjadi kalau terlalu meroyan..huhu...

*Nota Marion: Siapa Marion yang Pak ABU maksudkan? jengjengjeng....


4 comments:

tokeh besar said...

hahaaha..macam-macam...kesian pak abu..

erieyain said...

hahaha..slh org,igt nm marion ader st jer kat dunia??hehehe

Zuewairy said...

kah kah kah.. xpe.. sekurang2.. ade juga emial dr marion tu..

A.B.U said...

tokeh: tu la..sian Pak ABU..huhu..
ain: haha..tu la pasal..adeh...
zwairy: haah..spam pny hal..kurang ajo kan?