Saturday, December 25, 2010

Rokok dan Kopi Itu



Rokok dan white coffee memang tak boleh renggang dengan Pak ABU. 2 benda ni dah menghantui diri Pak ABU sejak sekian lama. Terasa ingin meninggalkannya. Saban tahun sentiasa berazam untuk meninggalkannya. Tapi apakan daya, nasik dah jadi bubur (macam takde kena mengena je..hahaha...).

Ada pulak Cik Ranie (my pren) terjumpa 1 lagu sangat-sangat la sesuai untuk Pak ABU. Terharu bila member baik mengingati kita.



Pak ABU post skali la dengan liriknye

Coffee and Cigarettes are my only escape. 
I got my cup of Joe, my pack of stokes, 
And I'm on my way downtown, to 
Set up shop, and sing my cares away. 
So, won't you sing with me, 
'Cause it's cold outside, and I'm feeling kinda lonely. 

Friday nights are always the same in this town. 
I'm looking up, but I'm feeling kind of down. 
So, I'll light this cigarette and smoke the night away, 
And I'll hope that Saturday will be the day 
When everything feels okay. 

SAH!!! Sesuai sangat. Genre emo, tajuk kopi dan rokok, lirik pulak ada sebut pasal lonely...ahhh...memang sama ape yang Pak ABU alami.

*Nota Winston dan White Coffee: Ko perli aku ke Ran? Haish...

4 comments:

Qamarul said...

same laa wer...
aku pun kopi o panas ngn rokok habit takleh nak elak...
aduiii... org kate hisap rokok + kopi kurgkan 1 tahun hidup kite... ha3..

A.B.U said...

adoyai qamarul..ko buat ak chuak je..huhu...tp ajal maut kt tgn tuhan kan..pekata kalu kite berenti smoking?even dh 3 4 thn ak cube..tp still gagal..xpe..2011 try lg..huhu

Anonymous said...

x perli..tu tanda aku ingat ko kalo tgk rokok n kopi..haha~
*tp sy bkn Cik Ranie itu..gagaga*

A.B.U said...

ala ran..macam la ak xtau ko tu...sengal