Friday, April 29, 2011

GEMPAR!!! Wujud Planet Baru

Buktinya:






Seriously it’s just a joke ….

Gambar-gambar di atas ini sebenarnya hasil artwork Christopher Jonassen. Gambar yang diambil ni just gambar bontot pelbagai jenis periuk.HEHE....

Thursday, April 28, 2011

Mati Selepas 3 Hari

 
 
HIDUP KITA CUMA DI DALAM 3 HARI:
Semalam ~ Sudah menjadi sejarah.
Hari ini ~ Apa yang sedang kita lakukan.
Esok ~ Hari yang belum pasti.

Hisablah hari pertama semoga hari yang kedua kita lebih baik kerana mungkin ajal kita pada hari yang kedua.

HIDUP CUMA DALAM 2 NAFAS:
Nafas Naik.
Nafas Turun.

Hargailah Nafas yang naik kerana udara yang disedut adalah pemberian Allah secara percuma
Dan carilah keredhaan~Nya dalam menggunakannya.

Bertaubatlah dalam nafas yang kedua kerana mungkin itu nafas yang terakhir keluar dari tubuh bersama
nyawa dan roh untuk meninggalkan dunia yang fana ini.

HIDUP CUMA ADA 2 PILIHAN :
Hidup dalam keredhaan Allah.
Hidup dalam kemurkaan Allah.

HIDUP YANG ABADI CUMA ADA 2 TEMPAT :
Kekal di dalam neraka.
Kekal di dalam syurga.

Ingatlah kecelakaan neraka itu amat mengerikan
Dan kita hanya diyakinkan oleh keyakinan kita kepada rukun IMAN.
Rukun Iman itu pula ada 6 dan apabila hilang salah satu daripadanya maka hilanglah IA.

Semoga kita semua berbahagia dan sejahtera senantiasa... Di dunia jua di akhirat kelak serta di dalam rahmat Allah s.w.t

Teknik Menikmati Malam Pertama

Tajuk camni memang boleh bikin kontroversi nih. Nak2 lagi, Khamis malam Jumaat ni kan..Hahaha...Well..selamat malam semua...

Pak ABU nak biarkan lirik lagu ni je yg menceritakan segalanya..MUSIC PLZ!!!

Memang seronok
Pengantin baru
Masuk ke kamar
Kuncikan pintu

Oranglah lain tak bolehlah tahu
Hanyalah dia hai saja yang tahu

Memang seronok
Pengantin baru
Malam pertama
Malu-malu

Malam kedua padamkan lampu
Malam ketiga hai tak boleh tahu

Riwayat tu dah
Berakhir sudah
Malam pertama
Kenangan indah

Walau sekejap tak boleh berpisah
Pagi dan petang hai rambutnya basah

Memang seronok
Pengantin baru
Bertentang muka
Malu-malu

Lambat rasanya siang berlalu
Menunggu malam hai masuk beradu

Jangan salah anggap..Sebenarnya ni lirik lagu tarian Zapin Pengantin Baru yg ditarikan oleh kumpulan Sek. Keb. Pulau Bumbun (B) semasa Festival Tari Kanak-kanak 2011 awal bulan dulu.

Sekolah ni Johan dalam festival tersebut. Pak ABU peram entri ni lama-lama sebab malas betul nak update blog skrg nih..haish...

Pak ABU bersama gambargrafer budak2 kat bawah ni
Cewah...proses memujuk nak masuk dalam bilik la tuh..opssss... :P
Nah..dah start dah...
S.K. Sg. Bumbun (B)
Johan
Festival Tari Kanak-kanak 2011
(FESTAKA 2011)
 *Nota FESTAKA:- Terakhir di FESTAKA, KK8 dan UM..Semua tinggal kenangan..(Still tertanya2, budak2 sekolah rendah yg menari tu tak paham ke maksud lirik lagu tu?hahaha...)

Tuesday, April 5, 2011

Mereka mampu membuat kita tak kering gusi!

Salam..

Sam "Adnan Sempit" menang Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 (ABPBH 2010)...Tak sia2 Pak ABU vote (vote ke?hahaa...)

ABP kali ni boleh tahan la lawaknye..Nak2 lagi bila 3 pengacara (si Zizan, Kak Engku dan Sharifah Syahirah) bergabung. Memang tak kering gusi la dibuatnya..

Ditambah pulak time pengumuman untuk anugerah tertinggi tu, ada Ucop Wilca dan Johan..Lagi la pecah perut dibuatnya.

Sebelum Pak ABU bebel panjang lagi, moh le kite nengok dulu sedutannye.Saksikan...


*kredit to nazwa69 for the video (matila Pak ABU kena sembur sebab pakai English..huhu...)

Bayangkan kalau mereka berlima jadi pengacara pada malam tu. Ada penonton yg bakal masuk hospital jiwa gamaknya..hahaha...

Itu kisah ABPBH 2010..Kalau korang still ingat, AIM 17 dulu pn tak kurang hebatnya..Aflin Shauki dan Adibah Nor menjadi pengacaranya..Memang best jugak. So, moh la kite enjoy dulu lawak depa...


*(kredit diberikan kepada axroll utk ehsan video)

Ni lirik Pak ABU sertakan sekali

semalam u call i, i tak answer
tak paham ke memang i dh tak suke
dari dulu i dah cube nak break dengan u
tapi u ugut nak tunjuk video itu

sudahlah psiko!!!jangan ganggu
u pakai bomoh u ingat i tak tahu
u memang selalu buat i berbulu
no wonderlah mak i pun tak suke u

Haha..Part yang "ugut nak tunjuk video itu" paling tak leh blah..Aduila...Putus urat perut den!

*Nota Kering Gusi: Tabik spring dengan kehebatan depa..


Saturday, April 2, 2011

Selalu buat perangai

Hola semua..

Perghhh...Lama gile Pak ABU tak update blog ni...Ada lebih sebulan tak update..Siyes blog Pak ABU ni penuh bersawang..Ni sume gara2 kesibukan yang melampau sampai tak ade mase nak update..

Seperti selalu..Pak ABU tulis entry kat blog nih pastu simpan jadi draft...Pastu nak edit balik semula memang malas..Terkebil-kebil depan lappy but then don't know what to do..Lastly, signout blog n then layan fb or email je..haha...

By the way, dah masuk bulan April..Projek kolej pn banyak dah abis..Study pn dah nak abis...So boleh la meraban semula kat blog nih..

Itu sahaja untuk mukadimah...Nantikan kemunculan Pak ABU kembali..hehe...