Thursday, April 28, 2011

Teknik Menikmati Malam Pertama

Tajuk camni memang boleh bikin kontroversi nih. Nak2 lagi, Khamis malam Jumaat ni kan..Hahaha...Well..selamat malam semua...

Pak ABU nak biarkan lirik lagu ni je yg menceritakan segalanya..MUSIC PLZ!!!

Memang seronok
Pengantin baru
Masuk ke kamar
Kuncikan pintu

Oranglah lain tak bolehlah tahu
Hanyalah dia hai saja yang tahu

Memang seronok
Pengantin baru
Malam pertama
Malu-malu

Malam kedua padamkan lampu
Malam ketiga hai tak boleh tahu

Riwayat tu dah
Berakhir sudah
Malam pertama
Kenangan indah

Walau sekejap tak boleh berpisah
Pagi dan petang hai rambutnya basah

Memang seronok
Pengantin baru
Bertentang muka
Malu-malu

Lambat rasanya siang berlalu
Menunggu malam hai masuk beradu

Jangan salah anggap..Sebenarnya ni lirik lagu tarian Zapin Pengantin Baru yg ditarikan oleh kumpulan Sek. Keb. Pulau Bumbun (B) semasa Festival Tari Kanak-kanak 2011 awal bulan dulu.

Sekolah ni Johan dalam festival tersebut. Pak ABU peram entri ni lama-lama sebab malas betul nak update blog skrg nih..haish...

Pak ABU bersama gambargrafer budak2 kat bawah ni
Cewah...proses memujuk nak masuk dalam bilik la tuh..opssss... :P
Nah..dah start dah...
S.K. Sg. Bumbun (B)
Johan
Festival Tari Kanak-kanak 2011
(FESTAKA 2011)
 *Nota FESTAKA:- Terakhir di FESTAKA, KK8 dan UM..Semua tinggal kenangan..(Still tertanya2, budak2 sekolah rendah yg menari tu tak paham ke maksud lirik lagu tu?hahaha...)

3 comments:

anem** said...

HAHAHAHAHAHA.

A.B.U said...

SUKE JE EK!hahaha

johan said...

sy dh lama cari lagu nie..tp tk dapat la..agak2 kt maner yer nk download lagu nie.. tq