Saturday, December 31, 2011

Size Matters

Assalamualaikum wbt and a very good morning..

Bikers are much easier to miss than cars or trucks and while riders must also take safety measures to reduce the risk to them, drivers of bigger vehicles should also pay extra attention at the two-wheeled riding around them. Here are some tips on what to expect from a motorcycle.

  • Because of its small size, a motorcycle may look farther away than it is. It may also be difficult to judge a motorcycle's speed. When checking traffic to turn at a junction or into (or out of) your house, predict a motorcycle is closer than it looks.
  • Because of its small size a motorcycle may seem to be moving faster than it really is. Don't assume all motorcyclist are speed demons.
  • When a motorcycle is in motion, don't think of it as motorcycle; think of it as a person.


* Tetibe je nak tulis english yek? poyo tul..haha

Friday, December 30, 2011

Beca, Nenek dan Ubinya

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

Ini BECA

Ini NENEK

Dan ini UBI

Situasi SEBENAR:-

Seorang nenek pergi ke kedai beli ubi. Tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian.

Buletin Utama - "Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari."

Harian Metro - "Hangat! Nenek Mati Dengan Ubi Di Tangan."

Utusan Malaysia - "Nenek Mati Dilanggar Beca Satu Propaganda Pembangkang."

Harakah - "Kami Tiada Beca."

Malaysiakini - "Beca Langgar Lari Bukti Kerajaan Makan Rasuah."

Twitter @NajibRazak - "Nenek sanggup mati kerana ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari ramai."

Blog Melayu Paranoid - "Keraguan Sijil Halal Ubi Mungkin Punca Nenek Mati Dilanggar Beca."

Pancaindera - "Kisah Nenek Dilanggar Beca Diabadikan dalam Filem Terbaru David Teo, 'Beca Gangster'."

Mastika - "Misteri Penarik Beca: Temubual Eksklusif dengan Hantu Ubi."

Samy Vellu - "Beca tak bayar tol dicari."

*Hahaha...Pak ABU gelak guling-guling bila dapat menda alah ni melalui BBM..hahaha..

Lelaki Badan Sasa Langgan Pondan

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

Fitrah semula jadi lelaki mempunyai kudrat yang lebih kuat berbanding wanita. Walaupun sifat fizikal luaran dengan berpakaian wanita, tidak bermaksud seseorang PONDAN tu tak boleh membelasah seorang lelaki straight bahkan lelaki yang berbadan sasa.

Siapa yang taknak miliki body camni kan?

Buktinya, kelmarin seorang lelaki yang bertubuh sasa yang dahagakan khidmat seks oral oleh seorang pondan pada harga RM50 akhirnya membawa padah kerana dibelasah dan rantai emas miliknya yang berharga RM2000 lesap dirampas oleh pondan terbabit.

Patutlah.. Body PONDAN pun sasa gak! (Sekadar Gambar Hiasan)

* Sumber Harian Metro 29 Disember 2011

* Nota Pondan: Badan sasa, iras rupa macho sebagai lelaki sejati..tapi straightkah? Umat manusia zaman sekarang...Fizikal bukan definisi yang sebenarnya. Tapi naluri!

Pelacur Buat Aksi "Tiger Show"

"Jubah Bayaran ke Ranjang - Pusat hiburan guna taktik baru umpan pelanggan bayar RM 1,000 pilih penari tiang berbikini untuk jadi teman tidur."

Sekadar Gambar Hiasan

Itulah 'caption' yang dikeluarkan oleh Harian Metro semalam (29 Disember 2011) berkenaan GRO atau pelacur dipakaikan jubah oleh pelanggan di sebuah kelab malam di ibu kota.

Pelacur @ GRO yang layak disarungkan jubah adalah mereka yang bergelar 'Queen of The Night' yakni pelacur yang paling cantik dan menawan serta pandai menari seksi di tiang.

Dalam serbuan yang dilakukan, seramai 37 pelacur wanita TEMPATAN dan SEORANG pelacur warga VIETNAM ditahan.

* Sumber Harian Metro 29 Disember 2011

* Nota Tiger Show: Apsal ramai orang tempatan yang buat kerja ni? Astaga...

Thursday, December 29, 2011

Seksa Untuk Seksi

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

Baru-baru ni, Pak ABU ada menonton cerita The Biggest Loser (Couple) - Finale kat DIVA Channel (702). Dah lama tak update season cerita ni. Amat terkejut bila Pak ABU tengok seorang peserta Mike Morelli (pemenang no. 2) keluar ke pentas untuk sesi timbangan.

Michael 'Mike' Morelli Before and After
Bayangkan, dahulunya beliau seorang yang berbadan besar. Melalui program ni, Mike mampu kuruskan badannya. Walaupun menjalani latihan yang amat menyeksakan, tapi Mike cekal sehingga melayakkannya ke peringkat Final. Dan bukan itu sahaja, Mike membuktikan beliau seorang lelaki kacak.

Itulah hasil melalui latihan yang menyeksakan. Bermacam-macam cara orang nak jadi kurus. Kebanyakkannya dengan berdiet.

Kalau ikut penelitian Pak ABU, sebenarnya, kita tak perlulah berdiet sampai tak makan sehari suntuk. Cuma  biasakan diri dengan makan pada waktu yang tepat.

Aktiviti makan pada waktu yang tak sepatutnya terutama di waktu tengah malam wajib kita elakkan. Sebabnya, waktu tu la tubuh badan kita sedang mengatur dan menyimpan tenaga (tengah rest).

So, lagi elok kalau kita makan di awal waktu antara jam 7 hingga 8 malam. Kalau lapar jugak waktu tengah-tengah malam tu, makan lah salad buah-buahan, sayur-sayuran atau minum minuman serat sebagai pengalas perut.

Kalau nak kurus lagi cepat kan..Pak ABU sarankan buat SENAMAN. Cukup sekadar 15 minit sehari, 3 kali seminggu. Betul...Pak ABU dah berjaya buat! Hehe..

Alang-alang Pak ABU tulis entry ni, sekarang Kementerian Kesihatan sedang lancarkan kempen Cara Hidup Sihat. Dalam website tu ada kalkulator berat jisim badan. Yang ni pun Pak ABU dah try. Ni hasilnya:-

Berat badan unggul kot..Hehe..
*Nota sihat: Kalau tak menjadi jugak, cuba tanya pakar http://www.jillianmichaels.com/

Perempuan Gila Seks = Suka Berleter?

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera pembaca-pembaca sekalian...

Tajuk agak kontroversi kan? Haha.. Saje je tu nak buat propa. Sebenarnya tajuk kat atas ni takde kena mengena pun dengan entry kali ni.

Ok2...Cuba buang perkataan "Gila Seks" tu. So dapatlah Perempuan = Suka Berleter? Betul ke perempuan suka berleter/membebel?

DIAMLAH GILA!!!! (Ok..ayat gila tu Pak ABU tambah sendiri)
Selalunya, perempuan sering dilabel sebagai seorang yang suka berleter/membebel. Lelaki yang akan pening kepala apabila berdepan dengan sikap perempuan sebegini.

Kita sebagai lelaki tahu tak kenapa perempuan membebel? Selalunya, perempuan membebel sebab tak puas hati dengan hasil kerja lelaki dan kebanyakannya adalah disebabkan sikap lelaki itu sendiri.

So, kalau perempuan membebel, kita yang lelaki ni perlu fikirkan apa sebenarnya yang tidak memuaskan hati mereka dan fikirkan juga apa cara supaya tak kena bebel. Itu semua terpulang kepada usaha lelaki macam mana nak mematikan leteran perempuan.

*Nota leter: Perempuan suka bebel sewaktu datang bulan aka haid aka period. So, kepada lelaki, janganlah cari pasal time mereka period. Ok? :)

Wednesday, December 28, 2011

Kereta Honda Dilupuskan



Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

Honda khabarnya mula memusnahkan sebanyak 1,055 buah kereta buatannya di Thailand semalam. Tindakan itu dilakukan bagi meyakinkan para pelanggan bahawa tiada kenderaan yang rosak akibat banjir di negara berkenaan dijual kepada mereka.

Banjir yang melanda Bangkok baru-baru ini telah menyebabkan ratusan kereta keluaran Honda digenangi air berselut. Kebanyakan kereta yang akan dimusnahkan merupakan model kereta sedan saiz pertengahan seperti Honda City, Honda Brio dan Honda Jazz.

*Kredit kepada Kosmo! Online.

*Nota Honda: Kalau Pak ABU Pengerusi Honda, baik Pak ABU jual kat besi buruk. Dapat gak cover modal sekurang-kurangnya. Haish...

Tembakau Rokok Ada Mujarabnya

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera

Kepada pembaca-pembaca yang agak anti dengan rokok tu, janganlah terlalu obses dengan kebencian anda. Tembakau rokok juga ada kebaikannya.

Anda pernah kena sengat dengan tebuan? Memang sakit kalau terkena sengatan mereka ni.


Jangan bimbang, sebab tembakau yang selama ini banyak digunakan dalam pembuatan rokok boleh membantu. Selain kesan buruk pada kesihatan yang sering diuar-uarkan, tembakau mempunyai khasiat alternatif untuk meringankan kesan sengatan lebah.

Caranya:
  • Ambil setengah sentimeter hujung tembakau pada rokok dan keluarkan isinya.
  • Basahkan serpihan tembakau tadi dengan air. Letakkan pada sehelai sapu tangan nipis dan kecil yang telah dibasahkan sedikit dengan air.
  • Letakkan sapu tangan tadi pada bahagian sengatan. Biarkan ditekap pada bahagian sengatan sehingga hilang rasa sakit pada sengatan.


Selamat mencuba.

*Nota tebuan: Kalau dah banyak sangat kena sengat, pergilah jumpa doktor. Jangan dibiarkan saja. Takut makin melarat pulak.

Keburukan Menahan Kencing

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera...

Hari ni, Pak ABU nak share sikitlah pasal kes tahan-tahan kencing. Perkara ni selalu kita buat termasuklah Pak ABU. Bila time mesyuarat penting, time memandu kat highway, time lepak-lepak dengan member kamcing etc, kita lebih sanggup menahan kencing dari pergi ke tandas. Pada hakikatnya, menahan air kencing tu bukanlah satu tindakan bernas pun. Air yang ditahan itu hakikatnya kotoran beracun yang perlu dikeluarkan daripada badan. 

Pakar Urologi, Kesihatan Lelaki dan Pembedahan Robotik, Pusat Perubatan Prince Court, Datuk Dr. Sahabudin Raja Mohamed, menahan diri daripada membuang air kecil akan memberi kesan negatif kepada kesihatan (bergantung kepada jantina dan usia).

Pundi kencing yang berfungsi secara normal ditunjukkan apabila seseorang membuang air kecil dalam tempoh tiga hingga empat jam sekali iaitu tidak lebih lapan kali sehari. Mereka yang normal akan membuang air kecil hanya sekali pada waktu malam.

Jelas Sahabudin lagi, mengurangkan minum air masak bagi mengelakkan seseorang itu kerap ke tandas adalah satu tindakan yang salah. Mereka tidak seharusnya mengurangkan pengambilan air kerana bahan tersebut penting kepada tubuh bagi mengelakkan dehidrasi.

Antara tanda kencing terlalu aktif adalah sukar menahan kencing, kencing tidak puas, pergi ke tandas melebihi 10 kali sehari dan berlaku kebocoran jika menahannya.



So, camne? Harap-harap lepas ni kita lebih alert dengan rutin kita yang tak menyihatkan ni aite.
*Nota Kencing: Kalau member "kencing" kita tu dikira kencing ke tak? Hahaha...

Kereta Termahal Dalam Sejarah PROTON







Dikatakan model terbaru keluaran Proton ni bakal dijual dengan harga atas jalan (OTR) RM 188, 331.12
Namanya tidak diketahui. Nampak macam kereta berkuasa besar dan rekaannya seakan-akan sebuah Ferrari.

Apakah ini hanyalah sebuah kereta konsep? Jika ya, apakah ianya hanyalah Idealistik atau mungkin menjadi Realistik? Kita tunggu sajalah...

*Nota Proton: Proton Wira antara salah satu model yang terlaris di pasaran. Bagaimana nasibnya dengan Juara? Tiara? 

Tuesday, December 27, 2011

Rokok Tidak Merbahaya!

Assalamualaikum w.b.t....

Sebagai pembuka entry bulan Disember ni, Pak ABU nak cerita sikit la pasal rokok.

Sekarang kempen Tak Nak Merokok atau kempen perangi rokok semakin giat dijalankan. Kalau anda nak tahu la kan, ubat nyamuk lagi bahaya daripada rokok. Ni buktinya:


Demikianlah petikan yang dikeluarkan oleh The Times of India. Jadi, kalau nak perangi rokok sekalipun, janganlah lupa perangi sekali penggunaan ubat nyamuk ye. Hehehe...

*Nota ubat nyamuk: Selalu istilah 'ubat' bermaksud benda yang boleh menyembuhkan penyakit. Tapi 'ubat nyamuk' tu boleh sembuhkan penyakit jugak ke? Hehe...